logo header

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Miercuri, 8 Aprilie a.c., la Hotel Yesterday, a avut loc Conferința finală a proiectului ”Egalitate de șanse și incluziune pe piața muncii pentru femei în Regiunea București-Ilfov”. În cadrul acesteia au luat cuvântul doamna Daniela Dorcea, managerul de proiect, din partea Beneficiarului proiectului R4-Consultanță și Formare Profesională, doamna Mihaela Rotar, expert coordonator, din partea Partenerului  1 și președinte al Asociației Alternativa 2003 și  Sandra Brites și Susana Pizarro din partea 4Emes – Consultores Associados, Partenerul 2.

Proiectul ”Egalitate de șanse și incluziune pe piața muncii pentru femei în Regiunea București-Ilfov”, a avut o perioadă de implementare de 12 luni. În acest timp, 371 de femei înscrise în grupul ţintă au beneficiat de oportunităţile proiectului, dintre care 280 au participat la cursurile de calificare, 91 au participat la cursurile de perfecţionare şi specializare. Pentru derularea activităţilor proiectului şi în sprijinul beneficiarelor, a fost înființat Centrul de Dezvoltare Profesională a Femeilor, a fost creat site-ul proiectului, a fost lansată platforma e-learning, a fost lansată o pagina de facebook. Tot în cadrul proiectului au fost încheiate 7 protocoale de colaborare între Asociaţia Alternativa 2003 prin Centrul de Dezvoltare Profesională a Femeilorcu organizaţii similare din România şi Portugalia, a fost organizată o Campanie de sensibilizare privind combaterea stereotipurilor de gen şi o vizită de studiu în Portugalia.