logo header

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Miercuri, 8 Aprilie a.c., la Hotel Yesterday, a avut loc Conferința finală a proiectului ”Egalitate de șanse și incluziune pe piața muncii pentru femei în Regiunea București-Ilfov”. În cadrul acesteia au luat cuvântul doamna Daniela Dorcea, managerul de proiect, din partea Beneficiarului proiectului R4-Consultanță și Formare Profesională, doamna Mihaela Rotar, expert coordonator, din partea Partenerului  1 și președinte al Asociației Alternativa 2003 și  Sandra Brites și Susana Pizarro din partea 4Emes – Consultores Associados, Partenerul 2.

Proiectul ”Egalitate de șanse și incluziune pe piața muncii pentru femei în Regiunea București-Ilfov”, a avut o perioadă de implementare de 12 luni. În acest timp, 371 de femei înscrise în grupul ţintă au beneficiat de oportunităţile proiectului, dintre care 280 au participat la cursurile de calificare, 91 au participat la cursurile de perfecţionare şi specializare. Pentru derularea activităţilor proiectului şi în sprijinul beneficiarelor, a fost înființat Centrul de Dezvoltare Profesională a Femeilor, a fost creat site-ul proiectului, a fost lansată platforma e-learning, a fost lansată o pagina de facebook. Tot în cadrul proiectului au fost încheiate 7 protocoale de colaborare între Asociaţia Alternativa 2003 prin Centrul de Dezvoltare Profesională a Femeilorcu organizaţii similare din România şi Portugalia, a fost organizată o Campanie de sensibilizare privind combaterea stereotipurilor de gen şi o vizită de studiu în Portugalia.

Compania R4 Consultanta si Formare Profesionala da startul unui nou  curs de specializare „Competente Antreprenoriale” in cadrul proiectului cofinanțat din Fondul Social European în cadrul POS DRU 2007-2013 Egalitate de șanse și incluziune socială pentru femei în Regiunea București-Ilfov, Contract: POSDRU/152/6.3/G/130466.

Vrei sa inveti:

• cum sa-ti deschizi propria afacere?
  • cum sa-ti faci un plan de afacere?
  • cum sa-ti dezvolti competentele antreprenoriale?
  • strategii eficiente pentru dezvoltarea afacerii?
  • strategii de promovare in social media?

4 beneficii daca participi la curs:

• vei adauga competentelor tale un set verificat de bune practici,

necesare planificarii si gestionarii afacerii

• vei stii ce trebuie sa faci pentru a atinge succesul – de la idee la profit
  • vei participa la elaborarea pas cu pas a unui Plan de afaceri
  • vei crea un plan de marketing bine fundamentat care genereaza profit

Cursul este gratuit  si se desfasoara in luna noiembrie la sediul R4-Consultanță și Formare Profesională , Str. Coltei nr. 44, et. 3, Bucuresti.

Persoanele care participa la programele de formare profesionala in cadrul proiectului pot beneficia de Programul de Consiliere si Asistenta Antreprenoriala si au posibilitatea de a participa la Concursul „Femei in afaceri”, concurs cu 5 premii a cate 2500 lei fiecare.

Opis documente

1. Comunicat de presă - Lansare proiect
  2. Comunicat de presă -Stereotipuri de gen
  3. Comunicat de presă - Finalizare cursuri Decembrie 2014
  4. Comunicat de presă - Conferinţa finală

Joi, 9 Octombrie 2014, la Hotel Yesterday a avut loc Conferinţa privind combaterea stereotipurilor de gen.

S-au abordat următoarele teme:

• Caracteristicile stereotipurilor de gen
  • Srategia de promovare a egalităţii de gen
  • Cadrul legislativ în domeniul egalităţii de gen
  • Tipuri de discriminare identificate în piaţa muncii din România
  • Factorii care influenţează un acces scăzut al femeilor pe piaţa muncii
  • Politicile sociale pentru egalitatea de şanse în România
  • Studii de caz ş.a.

Comisia pentru combaterea stereotipurilor de gen a fost compusă din:

• Daniela Dorcea, Manager de proiect, Beneficiar
  • Mihaela Rotar, Expert coordonator, Partener 1
  • Mihaela Neagu, Asistent manager, Partener 1
  • Aura Tudor, Expert monitorizare tehnică, Beneficiar
  • Andreea Dumitraşcu, Asistent formare profesională, Beneficiar

Joi, 22 mai 2014, la Hotel Yesterday, în Bucureşti, a avut loc lansarea proiectului ,,Egalitate de şanse şi incluziune pe piaţa muncii pentru femei în regiunea Bucureşti-Ilfov”, al cărui beneficiar este R4 Consultanţă şi Formare Profesională în parteneriat cu Asociaţia Alternativa 2003 şi partenerul transnaţional 4Emes Consultores Associados, Lda.
Cu această ocazie au fost prezentate obiectivele proiectului, indicatorii urmăriți și rezultatele așteptate, proiectul adresându-se femeilor din București și Județul Ilfov. Printre aceste obiective se numără mai multe programe de formare profesională în domeniile: competențe antreprenoriale, asistent relații publice și comunicare, operator introducere, validare și prelucrare date, florar-decorator, modelator ceramică și confecționer produse textile.
Proiectul, desfășurat pe o perioadă de 12 luni, are următorul obiectiv general: promovarea și dezvoltarea principiului egalității de șanse pe piața muncii prin motivarea a 360 de femei pentru creșterea competențelor în cadrul programelor de formare profesională și pentru antreprenoriat, în contextul dezvoltării durabile a regiunii și în condițiile schimbului de experiență transnațional.
Un obiectiv specific important îl reprezintă înființarea ”Centrului de Dezvoltare Profesională pentru Femei” care va asigura în cadrul proiectului servicii de asistenţă în vederea înfiinţării unei activităţi independente şi înscrieri la cursurile de formare profesională. Ulterior, serviciile asigurate de acest centru se vor diversifica conform nevoilor grupului ţintă vizat.

Printre cei 37 de participanți care au fost prezenți la această conferință reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Capitală, reprezentanți ai unor ONG-uri şi întreprinderi sociale care și-au manifestat interesul pentru programele de formare profesională și pentru participarea într-un program de antreprenoriat.
,,Obiectivul general al proiectului este unul îndrăzneţ şi suntem siguri că îl vom atinge datorită parteneriatului pe care îl avem cu Asociaţia Alternativa 2003 şi cu partenerul transnaţional 4Emes Consultores Associados, Lda”, a declarat Daniela Dorcea, Manager de Proiect.
S.C. R4-Consultanță și Formare Profesională S.R.L. are ca misiune prestarea unui serviciu de calitate în domeniul Formării, depășind așteptările clienților, punându-și în valoare colaboratorii și producând plusvaloare, prin prezentarea proiectelor de formare, intervenind în toate momentele sistemului de formare (concepere, execuție, consiliere în privința evaluării).
S.C. R4-Consultanță și Formare Profesională S.R.L. este certificată de Autoritatea Națională pentru Calificări (fostul CNFPA) pentru 15 cursuri de calificare, 2 cursuri de inițiere, 4 cursuri de perfecționare și 3 cursuri de specializare.